Meny
  • Skrike 145

Hemma hos: Lisa & Emil, Skrike 145

VAD HÄNDE SEN?
Idag den 21 februari (-24) hade vintern kommit tillbaka (igen). Torbjörn tog upp mig efter vägen där jag gick som i kvicksand. Det var skönt att komma in i bilen och åka till Skrike. Vi var en kvart för tidigt och det är mycket när man vill visa upp sitt hem på bästa sätt och för en mäklare. Det skakades mattor och sopades när vi svängde in på infarten. På utsidan såg allt sig ganska likt ut, ett lantligt ställe där idyllen är förnamnet och privat efternamnet.

IMG 4293
Klicka på bilder för att se större
DJI 0465

De berättade att de bodde i Sthlm i ett äldre hus som behövde renoveras. De stod inför olika val vad de skulle göra med sin framtid. Skulle de sitta i långa bilköer, jobba hårt för att kunna köpa ett litet radhus som de ändå inte skulle trivas med och knappt ha någon fritid eller skulle de flytta till Örnsköldsvik där Lisa var uppvuxen. De ville forma sitt eget liv som de ville ha det, fritiden var mest lockande. De visste inte vad de i så fall ville ha i Örnsköldsvik heller. De hade inte en tydlig plan. Någonstans var väl ett hus på landet en tanke men den tanken hade inte riktigt slagit rot. När vänner frågade var de ville bo visste de inte riktigt själva svaret. 

Det var Emil som först såg annonsen. Lisa tyckte inte att det såg så lockande ut men eftersom de ändå var i Örnsköldsvik på besök hos hennes föräldrar tänkte de att de kunde åka och kolla. Efter en kvart kände bägge att det var ju här deras hem skulle vara.  
De hade sett huset i 3d, alltså att man kan vandra i huset virtuellt, det var lättare att förstå hur de skulle vilja göra det till sitt eget och hur huset hängde samman. Med bara foton är det svårare att förstå. 
Det första rummet som renoverades var sovrummet på övervåningen. Då hade de ett rum i alla fall som det var lugn och ro i eftersom de skulle totalrenovera hela nedervåningen. På övervåningen fanns även ett litet äldre kök och en gästtoalett som de kunde använda. 
Huset köptes den 2 oktober 2023 och de flyttade in 2 dagar innan jul. De har jobbats på ordentligt berättade dom. De har inte satt sig ner bara för att sitta och kolla på tv, all tid har ägnats åt att renovera. Ibland var det så rörigt att det blev komiskt med tanke på alla snickare och olika firmabilar som stod på gården. Bergvärme fixades också så det var som att komma hem till ett kaos. Hela köket revs ner, väggar togs bort och nytt kök installerades och nya golv lades.
10
Det gamla köket
7
Nya köket är välutrustat och har öppen planlösning med vardagsrummet
Ett nytt fräscht badrum med två duschar gjordes och med ett extra brett tvättställ. Lyx om du frågar mig. 
2
3
 
Ritning Fre
Ritning före ombyggnad
Ritning Efter
Efter ombyggnad

11
4
5

Några flyttankar har de verkligen inte. Emil och Lisa har många planer, nästa projekt blir nog ett badrum på övervåningen. Lisa berättar att hennes intresse är hästar och hon har redan en häst. Stallet ska ses över och en altan håller de på att fundera på. Vi var välkomna att komma tillbaka ett tag framöver för att se hur deras hem vuxit sig fram ännu mer. Det längtar jag redan efter. 

Torbjörns tankar:

Här händer det grejer! Det enda som återstår av nedre våningen är ett sovrum, resten är ombyggt. Flytten av köket och borttagning av vägg mot vardagsrummet har skapat en modern, öppen och ljus planlösning. Den öppna spisen är bevarad och är en genuin mysfaktor. En balkongdörr har satts in och här ska ett stort, upphöjt trädäck byggas i västerläge mot ån - det kommer att höja attraktionskraft och värde rejält!

Smakfullt färgsatt och goda materialval gör detta till ett verkligt attraktivt hem. De fortsatta planerna för gården kommer att göra den till en riktig liten pärla! 

Tack för att vi fick komma och se den stora förändringen, stort LYCKA TILL med allt ni kommer att ta er för. Det ska bli kul att få följa er och se vad ni skapar och hur ni formar ert nya hem och ert liv tillsammans på landet.   

7
 

 

 

Nygatan 24B

Hemma hos: Nygatan 24B!

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Carl Byström!

 

Läs mer...
Hummelviksvägen 65

Hemma hos: Hummelviksvägen 65

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ronja och Richard Mella

 

Läs mer...
Frisörvägen 3

Hemma hos: Frisörvägen 3

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Sofia

 

Läs mer...
Skrike 145

Hemma hos: Skrike 145

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Lisa & Emil

 

Läs mer...
Överön 111

Hemma hos: Överön 111

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ulrika & Tobias

 

Läs mer...
Sverker Mäklare Övik

Fyll i dina uppgifter nedan!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!