Meny
  • Hummelviksvägen 65

Hemma hos Hummelviksvägen 65

Vad hände sen?
Första dagen i februari bjöd på ovanligt blåsigt väder då stormen Ingunn gjorde sig påmind, men Torbjörn och Kicki trotsade detta och bilade tryggt i väg till Köpmanholmen. 
Väl framme frågar jag Torbjörn om vi verkligen kommit till rätt adress. Jag hade prospektet framför mig i handen och tittade på bilden vi tog för tre år sedan och sen tittade jag på huset framför mig. Finns ju ingen likhet överhuvudtaget.
Fasad
Klicka på bilder för att se större
Fasad

När vi kom in började Ronja och Richard berätta om allt de gjort, jag känner jag mig frånvarande. Jag hör att de pratar men kan inte ta in vad de säger, jag fattar inte i vilket rum jag befinner mig i. Det ser sååå annorlunda ut. Jag tar fram prospektet igen och jämför och plötsligt begriper jag hur de gjort. Det blev så mycket intryck att det var svårt att sortera. Som tur var fattade som vanligt Torbjörn direkt så de kunde prata med honom. 

Köket var helt nytt och var placerad i den nya utbyggnaden, vardagsrummet var för närvarande ett sovrum, toalett höll på att byggas.
Image2
Klicka på bilder för att se dem större
7
Image2
7
26
 
Hur gick allt detta till? Varför köpte de just detta hus när de ändå gjort om så mycket?  
Ronja och Rickard kommer ifrån Umeå och har semestrat i området runt Skuleskogen. De gillade omgivningarna och kände att de skulle kunna tänka sig att bo där. Åldern på barnen var i den fas att det var dags att söka in på olika utbildningar och flytta hemifrån. Det var Ronja som först såg annonsen på Hemnet. I samma veva skulle hon skjutsa sin mormor från Umeå till Östersund så de bestämde sig för att köra förbi huset i Köpmanholmen för att kika. Ronja gillade det hon såg och tog kontakt med oss. Richard och Ronja kom på visning och de såg vilket bra läge huset hade och den vackra utsikten. De såg även husets potential, vad de kunde göra för att passa in i deras liv. De första de gjorde var att bygga två altaner, sedan började de med utbyggnaden. De kontaktade lokala entreprenörer och så var allt i gång.
Efter husvisningen satte vi oss i det nya fina köket där de serverade kaffe och ett te som hette kärleks te. Det var verkligen ett te av kärlek, smaklökarna fick sitt och vi (jag) piggnade till ytterligare och vi fortsatte att prata om hur bra de kommit in i området. Grannarna är så trevliga och de känner sig som hemma. 
Image2
Genom att ändra takkonstruktionen skapades detta ljusa, fina rum på övervåningen.
7
211
Ett av de nya sovrummen i utbyggnaden.
213
Blivande sovrum, används som vardagsrum till ombyggnad nera är klar.
 
Hur ser då framtiden ut för Ronja och Richard? Vad har de för planer? Ett snabbt och säkert svar kommer direkt från Ronja, de tänker INTE flytta i alla fall. De tänker bo kvar och bli gamla tillsammans i detta fina hus. Richard håller med som tur är. De berättar vidare att de brukar samtala med vandrarna som ofta går förbi deras hus med stora ryggsäckar och som är på väg in i nationalparken för att beskåda den vackra naturen Höga Kusten har att erbjuda. Ibland spöregnar det och då brukar de bjuda in dem till deras takade veranda, där blir de bjudna på kaffe och får torka upp en stund.  De har också planer på att erbjuda övernattning till vandrare. Ronja och Richard håller på att färdigställa ett hus på tomten som kan vara bra att ha när barnen kommer på besök eller för just vandrarna som behöver en natt i en skön och bekväm säng. 
De har även företaget Ronja & Richards fönster 23 AB, där de inriktar sig på att hjälpa villaägare med fönsterbyten - småskaligt och personligt.
 
 

Torbjörns tankar:

Tillbyggnaden gör en enorm skillnad. Det har omvandlat ett litet hus till en modern, ljus familjevilla som tilltalar den större skaran villaköpare.
Hela nedre våningen blir plats för familj och vänner att umgås med en härlig kontakt med trädgården. Övre våningen blir mer privat, med 3 sovrum, badrum och allrum med utsikt över Näskefjärden.
Genomgående väl vald färgsättning och materialval skapar en attraktiv bostad och som sista huset i byn har man naturen som granne.
 

Tack till Ronja och Richard för att vi fick höra om ert liv och era framtidsplaner. Stort Lycka till med allt.

21

Nygatan 24B

Hemma hos: Nygatan 24B!

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Carl Byström!

 

Läs mer...
Hummelviksvägen 65

Hemma hos: Hummelviksvägen 65

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ronja och Richard Mella

 

Läs mer...
Frisörvägen 3

Hemma hos: Frisörvägen 3

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Sofia

 

Läs mer...
Skrike 145

Hemma hos: Skrike 145

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Lisa & Emil

 

Läs mer...
Överön 111

Hemma hos: Överön 111

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ulrika & Tobias

 

Läs mer...
Sverker Mäklare Övik

Fyll i dina uppgifter nedan!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!