Meny
  • Överön 111

Hemma hos: Ulrika & Tobias, Överön 111

VAD HÄNDE SEN?
Vad hände sen på Överön 111?
Dagens besök som råkade vara alla hjärtans dag, bilades det till Överön 111. Idag var det -6 grader kallt, lite snö i luften och nästan så att solen ville titta fram. Både Tobias och Ulrika var hemma och de tog glatt emot mig och Torbjörn och guidade oss runt i huset. De berättade om allt de gjort. De hade mest koncentrerat sig på sådant som inte syntes men som kostat massa pengar. De hade ändå gjort om några rum, vardagsrum, gästsovrum, inre hall och rummet bakom köket.

1
2
3

5
4

Det var stor skillnad ändå mot när vi sålde huset eftersom huset var helt tomt och livlöst då. Nu bodde det en hel familj där och med det fanns det liv.
IMG 8946
IMG 8945
 
Efter rundvandringen frågade de om vi ville ha kaffe/te, ja, tack sa vi. En ytterst god äppelkaka bjöds det på och för ovanlighetensskull kastade jag mig inte över kakfatet utan väntade artigt till alla hade tagit varsin bit, tack vare det fick jag fick den största biten : ) 
Hur gick det till när de hittade just detta hem?
Familjens förra hem var i Sthlm och Tobias kände att han ville flytta hem till Örnsköldsvik. Ulrika var med på noterna eftersom hon inte hade någon släkt som bodde på ett och samma ställe utan var mer utspridda. Tobias släkt var mer samlad runt Örnsköldsvikstrakten. Båda hade sett annonsen på Hemnet och kände att det skulle passa deras behov. Tobias tog med sig sina föräldrar och kikade, han kände direkt att det här var stället de skulle kunna bo på. Allt hade filmats i 3D, alltså virtuellt så man kunde gå runt i huset men eftersom huset var tomt på möbler var det svårt att se vilken storlek det var på rummen. Turligt nog var Ulrika var lika nöjd när hon fick tillfälle att titta live.
DJI 0161
IMG 5931
 
 
Familjen har nu bott i huset i lite mer än 3 år. Jag frågar om de trivdes och Ulrika sa att om hon fått den frågan några veckor efter inflyttning så hade hon sagt: ta mig härifrån och tillbaka till Stockholm. 1 vecka från inflyttningen gick avloppsröret från övervåningen sönder och det spred sig en odör som inte var direkt angenäm. Efter ytterligare några veckor kom första snön, det var inte några julaftonpudriga små lätta snöflingor som dalade sakta ner, det var hela vintern som kom på en och samma gång. Då höll Ulrika på att få nog : ) : ) : ) 
Nu har det som sagt gått några år och familjen har upptäckt vad smidigt det är med att pulkabacken finns runt knuten, nära till Skyttis skidspår, skolskjutsen som stannar utanför huset, inga långa bilköer och med det mer kvalitetstid. Några flyttankar har de inte, de har många planer på att fortsätta renovera och låta detta bli ännu mer sitt drömhem.     
 
6
7
8

 

Torbjörns tankar:

Det gäller att prioritera det viktigaste när man tar hand om ett hus. Det är inte spektakulärt att dränera om och byta tak, men helt nödvändigt för husets hälsa. Att lägga in golvvärme när allt golvet ändå ska bytas är en klok investering som både ger högre komfort och sänker driftskostnaderna. De nya golven är inte bara vackra, utan även varma. Husets sällskapsytor är vackra och funktionella, den framtagna timmerväggen förstärks av smakfull belysning. 

En stadsnära gård är väl värd att investera i. De är de mesta eftertraktade fastigheterna och Ulrika och Tobias är på god väg att skapa ett riktigt drömställe!

 

Tack för att vi fick höra om ert liv och era framtidsplaner. Stort Lycka till med den fortsatta renoveringen - speciellt den oinredda delen på övervåningen kan bli riktigt spektakulär.

 
 

 

 

 

Nygatan 24B

Hemma hos: Nygatan 24B!

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Carl Byström!

 

Läs mer...
Hummelviksvägen 65

Hemma hos: Hummelviksvägen 65

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ronja och Richard Mella

 

Läs mer...
Frisörvägen 3

Hemma hos: Frisörvägen 3

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Sofia

 

Läs mer...
Skrike 145

Hemma hos: Skrike 145

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Lisa & Emil

 

Läs mer...
Överön 111

Hemma hos: Överön 111

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ulrika & Tobias

 

Läs mer...
Sverker Mäklare Övik

Fyll i dina uppgifter nedan!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!