Meny
  • Frisörvägen 3

Hemma hos: Sofia på Frisörvägen 3

VAD HÄNDE SEN?
På januaris sista dag, i solsken och -11 grader kallt åkte Kicki och Torbjörn i väg för ett återbesök hos Sofia, som köpte ett hus vi förmedlade till henne i maj 2023. Vi småpratade under bilresan och undrade om hon tagit till sig råd och tankar som föreslagits till henne när hon var på visningen. När vi parkerade bilen både ville och inte ville jag tjuvkika in genom fönstret, lite så där i smyg. ( Torbjörn kunde inte hålla sig ; ) haha. Vi konstaterade direkt att ytterdörren var utbytt till en vit modern dörr med fönster och kodlås.  Undra hur det såg ut där inne? En glad Sofia öppnade dörren och vi klev in. 
I hallen hade det skett en hel del, de hade monterat in en helt ny garderobsinredning med smarta förvaringsutrymmen och nytt golv. 
 
16
Klicka på bilder för att se dem större
13
När jag skriver DE så ska det berättas att Sofias pappa Janne ligger bakom det mesta av den stora förändringen i huset. Han har renoverat allt, och som Sofia själv säger: Jag bestämmer eftersom det är mitt hus, och pappa snickrar.  Sofia berättar vidare att utan pappas hjälp hade hon aldrig kunnat köpa huset. Hon lyser som en sol när hon tittar på sin pappa Janne och han ser stolt ut. 
Väl inne i huset gapar Torbjörn och jag. Inte av förvåning över vad de gjort, utan mer hur fantastiskt bra det blev. Råden och tipsen stämde överens med Sofias egen idé hur det skulle se ut och det blev som sagt fantastiskt bra. Golvet som lagts i hallen hade lagt i hela övervåningens alla rum. Det var så enhetligt och snyggt. Väggen mellan köket och vardagsrummet hade tagits ner och ett sovrum hade skapats av matsalsrummet. Nu finns det tre bra sovrum på entréplan. 
 
Ritning Kp
Ritning Ombyggnad
 
Hela köket var utbytt och efter ena väggen fanns en modern inredningsmodell av inbyggd kyl&frys, micro, ugn och vinkyl. Mycket smakfullt inrett i svart mot de ljusa väggarna. 
 
1
3

Vi fortsätter rundvandringen och kommer fram till de två sovrummen. Sovrummen var de första som fick en ansiktslyftning. Rummen var ljusa, fräscha och moderna. 

Men hur gick allting till när annonsen kom ut på huset på Frisörvägen? 
Sofia berättar att hon först inte alls var mogen för att köpa hus igen. Hon ville hellre ha en lägenhet. Det räckte gott och väl med en lägenhet till henne och hennes två barn. Tiden gick och planerna på att köpa lägenhet blev inte som hon hade tänkt. Hon bestämde sig för att kolla på huset och ville ha en privat visning. Pappa Janne var med och tittade. Det fanns en stor potential såg de men det var ändå utsikten som blev helt avgörande. Sofia var uppvuxen vid havet och nu när hon skulle kunna få se havet dagligen från de stora härliga fönstren så föll hon. Järved kändes också lagom långt till stan och det var ett lugnt område.
   
16
14
15
DJI 0360
DJI 0354
 
Den virtuella visningen i 3D som fanns tillgänglig via vår hemsida och på hemnet var till stor användning eftersom hon kunde mäta och se hur möblerna skulle rymmas och hur det nya köket skulle passa in med mera.  
På frågan om hon går i flyttankar inom snar framtid fick ett bestämt svar: - NEJ. Här kommer jag att bo läääänge. Nu går tankarna till att renovera badrummet och så småningom att fortsätta på nedervåningen. Pappa Janne som först kallades sommarjobbaren av familjen verkar veta vad han ska göra den närmsta tiden i alla fall. Han får byta namn till åretruntjobbaren kanske; ) 
 
Torbjörns tankar
Den här 60-talsvillan hade en uppenbar förbättringspotential med att ta bort väggen mellan det stora köket och vardagsrummet. På så sätt skapas en stor yta för mat och umgänge som verkligen blir husets hjärta.
Utsikten över Örnsköldsviksfjärden genom de stora fönstren blev ännu mer påtaglig, här kan man följa årstidernas växlingar och se fartyg och båtar passera.
Även om detta är den spektakulära förvandlingen, är skapandet av ett till sovrum det som ger den högsta värdehöjningen. Från att bara ha varit två sovrum finns numera tre, vilket gör villan till ett alternativ för de flesta barnfamiljer.
Ljus färgsättning och inredning med uppenbar känsla för stil gör villan till ett av de bästa exemplen på att visioner kan bli verklighet.  
 
Stort TACK till dig Sofia som öppnade upp ditt hem för oss så vi fick se och höra vad som hände sen.  
DJI 0354
 

 

 
 

 

 

Nygatan 24B

Hemma hos: Nygatan 24B!

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Carl Byström!

 

Läs mer...
Hummelviksvägen 65

Hemma hos: Hummelviksvägen 65

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ronja och Richard Mella

 

Läs mer...
Frisörvägen 3

Hemma hos: Frisörvägen 3

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Sofia

 

Läs mer...
Skrike 145

Hemma hos: Skrike 145

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Lisa & Emil

 

Läs mer...
Överön 111

Hemma hos: Överön 111

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ulrika & Tobias

 

Läs mer...
Sverker Mäklare Övik

Fyll i dina uppgifter nedan!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!