Meny
  • Nygatan 24B

Hemma hos: Carl på Nygatan 24B

VAD HÄNDE SEN?

En gråmulen tisdag i januari med takdropp och +3 grader, promenerade Torbjörn och jag från kontoret nere på Hamngatan upp till Nygatan 24B. Vägen dit är halkig och vi går sakta men säkert och hinner småprata lite över hur vi tror att det kommer att se ut i lägenheten, nu ca 3 1/2år senare.  Carl Byström heter han vi är på väg till. Han köpte en tvårummare den 17 april 2020 av oss och nu är vi alltså på väg dit igen för att se VAD SOM HÄNDE SEDAN. 

Vi åker hissen upp till tredje våningen, går till höger och plingar på. När dörren öppnas får vi dagens överraskning. Jag kan tänka mig att Torbjörn och jag såg likadan ut i ansiktsuttrycken som i alla inredningsprogram man ser på tv. Vi bara gapade och sa OJ!!!! Visst hade vi förväntat oss att lägenheten skulle vara annorlunda och bra, men inte så här bra : ) 
 
Image2
Klicka på bilder för att se dem större
7

Carl visar oss runt och berättar glatt och ledigt allt han gjort. Han är utbildad snickare och berättar vidare att han ganska snabbt såg vad han ville göra av den befintliga lägenheten. Han hade tänkt ta bort en av väggarna och öppna upp köket men insåg under arbetets gång att det skulle kännas för litet och tog därför bort ytterligare en vägg.

 

Image1
Image3

 

 Vi kan börja från början, hur kom det sig att Carl köpte just denna lägenhet? Var det en drömadress? Vad rörde sig inne i huvudet när lägenheten kom ut på Hemnet? 

Med lite kaffe i magen får vi höra hur Carl berättar att han ville ha ett renoveringsobjekt där han kunde renovera och göra lägenheten precis som han ville ha den. Han såg det hela som en investering. Han har i skrivandets stund bott där i ca 3 1/2år och han trivs verkligen jättebra. Favoritrummet är den mysiga balkongen där han brukar tillbringa mycket tid. Han berättar att det blivit som ett extrarum eftersom solen värmer upp rummet från februari till sen höst. 

28
24
28

 

29
6

 

Jag frågar honom hur framtiden ser ut? Kommer han att bo kvar eller finns andra planer?

Carl berättar att han kommer att sälja så småningom men inte riktigt ännu. Det finns planer att köpa ett eller flera hyreshus och den största drömmen är att äga en herrgård med maskinhall och lite skog. Carl driver idag eget företag i betongbranschen. Tanken är då att ta med sitt företag och maskiner till den kommande bostaden. 

Fantastiskt att få vara en pusselbit i en annan människas liv och drömmar, få höra hur allt började, hur han vill ha sin framtid, att få kunna hjälpa honom vidare med den kunskap vi kan erbjuda under resans gång. 

 

Torbjörns tankar:

Den tvårumslägenhet Carl köpte hade en udda planlösning, men en jättestor potential. Den inglasade balkongen nåddes från sovrummet, vilket inte var speciellt praktiskt. Eftersom väggen mellan köket och sovrummet var en icke bärande lättvägg var det lätt att se potentialen i att ta bort den och ha kök/vardagsrum i öppen planlösning. Då skulle det gamla vardagsrummet ha omvandlats till sovrum.

Detta var också Carls ursprungliga tanke, men när väggen var borta kändes utrymmet ändå lite för litet. Lösningen blev att även ta bort väggen mot vardagsrummet (även detta en lättvägg) och avdela ett nytt, litet sovrum.

Resultatet har blivit en mycket attraktiv lägenhet med modern planlösning och en balkong som nu verkligen blir använd. En lägenhet som motsvarar nyproduktion, belägen i en gammal bostadsrättsförening med god ekonomi. 

Den dag Carl har hittat sin herrgård (jodå, jag ska ha honom i åtanke för kommande fastigheter) kommer hans lägenhet att bli het på marknaden.

 

Tack till dig Carl att du ville dela din berättelse och stort LYCKA TILL med allt du kommer att ta dig för. 

 

8O9A0997

 

 

Nygatan 24B

Hemma hos: Nygatan 24B!

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Carl Byström!

 

Läs mer...
Hummelviksvägen 65

Hemma hos: Hummelviksvägen 65

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ronja och Richard Mella

 

Läs mer...
Frisörvägen 3

Hemma hos: Frisörvägen 3

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Sofia

 

Läs mer...
Skrike 145

Hemma hos: Skrike 145

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Lisa & Emil

 

Läs mer...
Överön 111

Hemma hos: Överön 111

VAD HÄNDE SEN, HemmaHosReportage hos Ulrika & Tobias

 

Läs mer...
Sverker Mäklare Övik

Fyll i dina uppgifter nedan!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och din fråga nedan och skicka!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!